Optimizare site pentru dispozitive mobile

Site-ul tau este afectat de schimbarile implementate de google privind adaptarea la terminale mobile? Afla ce trebuie sa faci.

Google intentioneaza schimbarea algoritmilor de pozitionare pentru ca vizitatorii sa descopere mai usor site-urile optimizate pentru terminale mobile:

"Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. Consequently, users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices."

» sursa

Argumentul principal il reprezinta faptul ca numarul de utilizatori mobili a depasit, in anul 2014, numarul utilizatorilor de terminale fixe (desktop), de unde si necesitatea ca site-urile sa fie optimizate si pentru ecrane de dimensiuni mai mici.

Ai de ce sa-ti faci griji?

Contrar uzantelor, google a anuntat o data exacta pentru implementarea acestor schimbari de algoritmi, astfel incat cei interesati de vizibilitatea site-urilor sa poata lua din timp masurile necesare. Incepand cu data de 21 aprilie 2015, site-urile compatibile cu terminale mobile vor fi recompensate, in defavoarea celor proiectate doar pentru desktop-uri. Logica este simpla: pe masura ce utilizatorii folosesc mai mult terminale mobile, este foarte important ca site-urile sa fie capabile sa tina pasul cu aceasta schimbare.

Afla daca site-ul tau este compatibil cu terminalele mobile

Site-uri web pot fi proiectate astfel incat continutul paginilor sa fie afisat corect / optim pe ecrane de dimensiuni variate. Telefoanele si tabletele, netbook-urile si alte dispozitive portabile sunt dotate cu ecrane avand dimensiuni fizice reduse, chiar daca rezolutiile pot fi impresionante, astfel ca proiectarea site-urilor trebuie adaptata acestei cerinte.

GOOGLE te ajuta sa verifici daca site-ul tau este compatibil cu terminalele mobile: test compatibilitate mobile.

Iata cum se comporta cele mai recente site-uri pe care le-am realizat:

Cum sa obtii un site compatibil cu terminalele mobile

Daca site-ul tau nu a trecut testul de compatibilitate trebuie sa iti upgradezi site-ul cat mai curand cu putinta. Chiar daca nu este clara amplitudinea impactului negativ pe care il va aduce schimbarea algoritmilor google, semnalul de alarma ar trebui luat in serios.

Ne poti contacta la 0727 712 280 sau folosind informatiile din pagina de contact pentru implementarea unui site compatibil.