Creare site web - mod de lucru

Documentarea si analiza proiectului de creare site web

... adica aflam de la client ce si-a propus sa obtina prin crearea site-ului. Si pentru ca suntem destul de vechi si experimentati in lumea web-ului, ii aratam cum poate obtine mai mult de la un site facut de profesionisti decat si-a imaginat ca se poate. Studiem concurentii sai, analizam motivele pentru care ei au reusit, identificam punctele slabe.

Lista scurta a asteptarilor clientilor nostri legate de crearea site-ului web:

  • sa prezinte compania
  • sa puna in valoare catalogul de produse si / sau servicii
  • sa poata vinde on-line

Unii clienti doresc sa isi administreze singuri site-ul, si atunci discutam de CMS.AXART - sistem de management al continutului pe care l-am dezvoltat tocmai pentru astfel de cerinte.

Stabilirea si semnarea contractului de furnizare

Discutiile purtate contureaza imaginea finala a crearii site-ului, atat ca aspect si functionalitati pe care trebuie sa le ofere, cat si ca durata de realizare si pret. Acestea se includ in contractul de furnizare de servicii web care, odata semnat, inseamna inceperea efectiva a lucrarilor.

Propuneri pentru grafica si functionarea site-ului (web design)

Aceste propuneri de design - de obicei doua, rareori e nevoie de a treia propunere - se construiesc pe baza identitatii vizuale existente (brosuri, cataloage, reclame in presa, sau cel putin sigla clientului) astfel incat sa imprime in mintea vizitatorului convingerea ca:

  • a gasit site-ul care ii ofera produsul / serviciul / informatia cautata
  • e usor sa parcurga site-ul pentru ca structura informatiei e buna si incarcarea paginilor se face rapid
  • va recomanda site-ul si altora
  • va reveni chiar el pentru ca i-a placut grija cu care e realizat site-ul

Finalizarea design-ului si a componentelor de programare (programare web)

Avem grija ca in orice moment clientul sa fie informat despre cum avanseaza lucrarile. Ne ocupam in acelasi timp si de aspecte ceva mai tehnice, cum ar fi: compatibilitatea cu alte browsere decat Internet Explorer - de exemplu FireFox are o cota de utilizare de peste 25% (conform unei statistici de incredere), aspectul si functionarea site-ului la rezolutii mici (20% din internauti inca mai folosesc 800x600). Si acesti vizitatori pot aduce profit clientului nostru, deci suntem datori sa producem site-uri optimizate pe toate directiile.

Testarea si publicarea pe Internet

O ultima etapa in crearea site-ului web este testarea site-ul in mediul real in care va functiona si ne asiguram ca fluxurile de informatie proiectate sunt in regula. Uneori apar diferente intre configurarile serverelor noastre de dezvoltare (Linux / PHP / MySQL) si cele ale serverului care va asigura gazduirea site-ului - in aceasta etapa ne asiguram ca planul si realitatea nu difera.

Revenind la optimizari, poate cea mai importanta este cea care tine de SEO (Search Engine Optimization). E vorba de pregatirea individuala a paginilor si a site-ului in ansamblul sau pentru ca motoarele de cautare (sursa a aprox. 65% din vizitatori) sa plaseze site-ul pe pozitii cat mai bune pentru cuvintele-cheie alese. De fapt, publicarea site-ului este mult mai mult decat inlaturarea paginii "Under Construction" si dezvaluirea paginii de intrare, ci deschiderea canalelor de informatie prin care vizitatorii vor ajunge la site, acesta justificandu-si astfel existenta si bugetul alocat.

Ce facem mai departe (SEO, intretinere si promovare site web)?

Pentru ca ideile bune mai vin si pe parcursul vietii site-ului, iar tehnologiile evolueaza - poate la fel de repede ca asteptarile si pretentiile internautilor - asiguram dezvolatrile ulterioare ale site-urilor prin servicii de grafica, programare, promovare.

Publicitate tip text, bannere in alte site-uri, recomandari pentru schimburi de link-uri, transmitere periodica de newslettere - toate acestea reprezinta un arsenal pretios in cresterea traficului pe site, si fac obiectul unor servicii post-contract.

In loc de concluzie

Ati ramas cu macar o intrebare fara raspuns: cat costa un site web. Daca formularul e prea simplu pentru proiectul Dvs., sau preferati o discutie telefonica ne puteti gasi la coordonatele din pagina de contact